ΓΙΑΝΝΑ ΣΟΥΦΛΕΡΗ

Γιάννα Σουφλέρη-Θεοχάρη

Συνθετική ψυχοθεραπεύτρια

Η Γιάννα Σουφλέρη-Θεοχάρη είναι Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συνεργάζεται και με γραφεία ψυχολογίας σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.
Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στην εταιρία ψυχολογίας Support.
Είναι κάτοχος BSc in integrative Psychotherapy.
Είναι απόφοιτος του ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών στη Συνθετική Συμβουλευτική – Integrative Counselling & Psychology στο Amsterdam International University
Έκανε σπουδές Συνθετικής ψυχολογίας, τετραετούς φοίτησης στο ΟΛΟΝ Education – ΚΔΒΜ1 Ινστιτούτο Ακαδημαικών & Επαγγελματικών σπουδών, εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Επίσης εξειδικεύτηκε στην Ψυχολογία προσωπικότητας, στις Εναλλακτικές ψυχολογικές θεραπείες, και στην Ιατρική Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρακολούθησε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Επαγγελματικός προσανατολισμός για ενήλικες και Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων, στο ΕΚΠΑ.

Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσής της , παρακολουθεί σεμινάρια και διαλέξεις, στοχεύοντας στην ολοένα και πιο αναβαθμισμένη επιστημονική της αρτιότητα, την οποία αντιλαμβάνεται ως μια δυναμική διαδικασία σε συνεχή εξέλιξη.
Εκτός από την επαγγελματική της δραστηριότητα, έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση ως σύμβουλος- ψυχοθεραπεύτρια σε διάφορες δομές, που στον πυρήνα τους είχαν την εξυπηρέτηση περιπτώσεων, σε ένα διευρυμένο φάσμα της επιστήμης της.
Εξειδικεύεται στις αγχώδεις διαταραχές, στις διαταραχές διάθεσης και στη διαχείριση συσσωρευμένου στρες και κρίσεων πανικού.
Το θεραπευτικό μοντέλο που εφαρμόζει είναι η συνθετική ψυχοθεραπεία, μέσω ενός εξατομικευμένου πλάνου με τη σύνθεση διαφόρων θεωριών και μεθόδων ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.
Στο ιδιωτικό της γραφείο και στην εταιρία support, όπου δραστηριοποιείται, αντιμετωπίζει καθημερινά, πολλά περιστατικά, με γνώμονα την άρτια επιστημονική προσέγγιση, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον επαγγελματισμό και τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων, που απαιτούνται ώστε ο θεραπευόμενος/η να νιώθει άνετα.
Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλλος και πρόεδρος της εταιρίας ψυχολογίας SUPPORT
Δέχεται επισκέψεις στα γραφεία της κατόπιν ραντεβού επίσης πραγματοποιεί και συνεδρίες μεσω skype k Zoom